Podružnica HKMS Splitsko-dalmatinske županije: Medicinske sestre KBC-a Split obilježile Međunarodni dan sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva (12. svibnja) kao jednog od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije koji se slavi diljem svijeta, medicinske sestre i tehničari imaju običaj organizirati niz aktivnosti s ciljem promidžbe sestrinstva kao profesije koja je neizostavna karika u lancu učinkovite zdravstvene zaštite, kako pojedinca tako i cijele zajednice.

Svake godine ovaj dan obilježe i medicinske sestre Kliničkog bolničkog centra Split. U organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara – podružnica KBC Split i Hrvatske komore medicinskih sestara Splitsko-dalmatinske županije ovaj dan obilježili su stručnim predavanjem te posjetom Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ i Dječjem domu „Maestral“.

Liječnica Klinike za psihijatriju KBC-a Split mr. sc. Silvana Krnić sestrama je održala edukativno predavanje „Autizam i psihoza“ kako bi među sestrama podigla svijest o autizmu koji je sve prisutniji sustavni poremećaj te iziskuje naporan rad u njegovu shvaćanju i kreiranju metoda rehabilitacijske pomoći. Ana Bartulović, bacc.med.techn., djelatnica Centa za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ na čiju inicijativu je i dogovoreno predavanje i posjet Centru, podijelila je sa gošćama iskustva rada sa svojim štićenicima kroz predavanje „Uloga medicinske sestre kod bolesnika s autizmom i psihozom“.

Nakon predavanja i radnog djela sestre su se družile sa štićenicima kojima su podijelile poklone, a djelatnici su im pokazali s koliko empatije i ljubavlju rade na cjeloživotnoj skrbi i individualiziranim tretmanima kako bi ublažiti simptome, povećati samostalnost i inkluziju u društvo.

Već tradicionalno sestre su posjetile i Dječji dom Maestral te svojom prisutnošću i darovima razveselile djecu i djelatnike.

Search

+